10.12.2016 - Min Protokol

Follow us:

10.12..2016

Min Protokol

 

Jeg har i flere måneder været udsæt for stress og sorg på grund af alvorlig sygdom og død i familien. Min krop og psyke har været ude af balance i lang tid og dette havde alvorlige konsekvenser for mit psykiske såvel som fysiske helbred. Når man har multiple sklerose eller andet kronisk sygdom er stress ens værste fjende. Alle symptomer bliver forværret og man kommer nemt i depressionslignende tilstand. Det er svært at genskabe balancen, efter stressperioden og man risikerer alvorlige funktionsnedsættelse. Jeg begyndte at slæbe mine ben, går altid med stok, ofte mister balancen, mit syn er blev forværret. Det værste af det hele, er jeg ved at miste livsgejst og optimisme der altid var den primære drivkraft i kampen mod denne sygdom.

 

For at vende den negative udvikling, lavede jeg en protokol, der indeholder flere komponenter, Der er studier bag hvert enkelt komponent, som har vist effekt mod enten MS eller overordnet ved neuro-degenerative og inflammatoriske sygdomme. Jeg besluttede mig at jeg skulle holde mig til protokollet til punkt og præke i første 21 dage og føre journal over hvordan min krop reagerer.

Jeg starter 1. december og slutter 21. december. Holder pause i juleferien, da jeg gerne vil slappe af og nyde julen sammen med min familien med risengrød, kager og selvfølgelig vin, der ellers er forbudt I protokollen.

 

Protokollen består af følgende komponenter:

1. Intermitterende faste

2. Medicinske svampe

3. Det sunde olier

4. Vitamin-kosttilskud

 

1. Intermitterende faste – spise en gang daglig – højt 500 -700 kalorier

Ja, jeg er begyndt at faste. Det har ingenting med religion at gøre. Jeg ønsker heller ikke at tabe mig. Formål med min faste er at genopbygge mit immunsystem og beskytte mine hjerneceller mod yderligere nedbrydning. Jeg spiser morgenmad bestående af chaga kaffe med ingefær-gurkemeje shoot samt grønsags smoothie eller kylling bolion. Ender med en stor tallerken salat med grønsager i alle farver med lidt kylling, øksekød eller fisk. Og selvfølgeligt masser af nødder og sunde fedtstoffer.

(har ingen anelse hvor mange kalorier der er i denne måltid, men håber på at det er under 700 kl,)

 

Hvad siger forskning?

 

Fasting og hjernen

Forskning viser at faste beskytter hjerneceller ved at øge produktion af proteinet BDNF(Brain-Derived Neurotrophic Factor). Denne protein aktiverer hjernens stamceller til at konvertere til nye neuroner og dermed fremmer neural sundhed. Desuden omskifter kroppen og hjernen til at bruge fat (som i leveren omdannes til ketoner) i stedet glykose, hvilket gør hjerneceller stærkere og mere modstandsdygtige.

Fasting og immunforsvaret

Nye undersøgelser viser også, at faste kan have bemærkelsesværdig stor effekt på immunforsvaret. Selve fasten får kroppen til at nedbryde gamle og defekte dele af ens immunsystem. Ved optagelse af næring efterfølgende, kickstartes stamcellerne til at producere store mængder nye hvide blodceller, som således bekæmper inflammationer langt mere effektivt end de tidligere. På den måde vil der gennem faste skabes et ”nyt” og langt sundere immunsystem. Ingen grund til kemoterapi. (HCST).

Waterfasting

Forskning i faste har påvist, at man opnår de mest helbredende resultater, såfremt man i fasteprocessen kun indtager vand. Idet nul kalorier giver kroppen mulighed for 100% pause og dermed 100% mulighed for at bruge sin fulde energi på helingsprocesser og regeneration.

Jeg har prøvet 3 dages waterfasting flere gange. Efter fasten oplevede jeg en dejlig følelse af velvære, men selve fastedagene var for hårde, især fordi jeg ikke var i stand til at arbejde, udføre daglige opgaver eller være sammen med mine børn.

 

Fasting og multiple sklerose

En undersøgelse lavet på mus viser, at intermitterende faste reparerer myelinskader og reducerer MS symptomer. Hos 20 % mus resulterede fasting med ”comlete recovery”- fuldstændig helbredelse. Du kan læse mere om undersøgelsen i denne engelske artikel:

https://news.usc.edu/101187/diet-that-mimics-fasting-may-also-reduce-multiple-sclerosis-symptoms

 

2. Medicinske svampe

 

Medicinske svampe har gjort underværker for mit helbred. Fra at være sengeliggende, energiforladt sklerosepatient, der var tæt på at miste håb på et godt liv blev jeg, med hjælp af medicinske svampe, forvandlet til en energifuld og optimistisk kvinde der tro på helbredelse. Nej, nej, nej – der er ikke tale om magiske svampe der gør en høj og lykkeligt (selvom jeg har læst nogle gode ting om det) Jeg taler om medicinske svampe der styrker immunforsvar og skaber balance i kroppen. Jeg taler om Chaga, Reishi, Lions Mane, Cordyceps og Almendelige Ildporesvam. Der er mange andre medicinske svampe, der kunne være relevante, men jeg vægler at bruge disse 5 i MIN PROTOKOL. Som supplement til intermitterende fastning, håber jeg på, at de vil vise endnu bedre resultat end før.

 

Hvad siger forskning?

 

Chaga, Reishi

Der findes ikke decideret forskning i Chaga og Reishi indvirkning på Multiple Sclerose. De fleste forskningsstudier omhandler cancer og virus/bakterie infektioner samt Chaga/Raishis evne til at styrke immunforsvar i kampen mod disse sygdomme.

Hvorfor bruger jeg så disse svampe? Jeg har ikke cancer og døjer heller ikke med virus/bakterie infektioner.

 

Disse svampe betragtes som naturens stærkeste adaptogen, dvs. svampe der der både er i stand til at stimulere og hæmme immunsystemet aktivitet, alt afhængigt af det aktuelle behov. Denne adaptogene effekt er særlig vigtig for personer med autoimmunne sygdomme, såsom multiple sclerosis, lupus og gigt, da det er det overaktive immunsystem der skaber problemer. Desuden er disse svampe antiinflammatoriske og beskytter celler mod oxidativ stress.

 

Jeg oplever, at disse svampe øger min modstandskraften overfor stress af både fysisk og psykisk art og forbedrer min søvn. Og så booster de, men også berolige mit immunforsvar.

 

Cordyces, Lions Mane og Almindelig Ildsporesvam

Her er der tale om tre svampe, der har vist bemærkelsesværdige forskningsresultater med fokus på Multiple Sklerose. Cordyceps og Lions Mane tager jeg som kosttilskud, og Almedelige Idsporesvamp samler jeg i skoven og selv laver ekstakter.

 

Cordyceps

Den bedste og den dyreste sklerosemedicin under navnet Gylenia er lavet af Cordyceps. Fingolimod, det aktive stof i Gilenya, er afledt af myriocin, en metabolit af svampen Isaria Sinclairii (latin), Cordyceps Sinensis (engelsk).

Svampen er kendt for at booste kroppen, og har i århundreder været brugt i kinesisk urtemedicin. Forskere fandt at myriocinen havde god effekt ved organtransplantationer. Immunforsvaret ændrede karakter, så det nye organ blev accepteret. Dette princip, til at modulere immunforsvaret, fremstilles kemisk i tabletten Gilenya og har åbenbart god effekt på patienter med attakvis multiple sklerose.

Jeg har prøvet Gylenia i 6 måneder, men måtte desværre (eller heldigvis) stoppe på grund af bivirkninger. Et år senere opdagede jeg ved et tilfalde Cordyceps svamp og oplevede store forandringer i mit helbred, psykisk såvel som fysisk. Jeg oplevede at sklerose træthed forsvandt og at jeg igen var mentalt skarp og optimistisk omkring min sygdom og mit liv i det hele taget. Og alt det uden bivirkninger. På dette tidspunkt vidste jeg ikke at Gylenia er kemisk udgave af Cordyceps.

(se blog” Mine svampe”)

 

Lions Mane

Lions Mane indeholder triterpener hericenone og erinacine, forbindelser som er ansvarlig for stimulation af Nerv Grow Factor(NGF) protein. Denne protein er vigtigt for vækst, vedligeholdelse, overlevelse samt regeneration af nerveceller. Det er blevet bevist i et laboratorie forsøg, at Lions Mane også kan fremme produktionen af myelin og reparation af myelinskader, der er påvirket af Multiple Sklerose. Ifølge en lille undersøgelse fra Japan oplevede 30 ældre voksne med mild kognitiv svækkelse en signifikant forbedring af kognitive, sproglige og sociale evner efter 16 uger indtagelse af Lions Mane.

Mine personlige erfaringer kan bekræfte disse undersøgelser. Jeg oplever, at Lions Mane giver mig bedre koncentration, hukommelse og humør i hverdagen.

Almendelig Ildsporesvamp har i undersøgelser lavet på mus vist, at forsinke progression multiple sklerose og andre nervesygdomme samt forbygge blodprop i hjernen. I sidste par uger har jeg drukket te lavet af denne svamp. Det er for tidligt at drage nogle konklusioner om det hjælper, men det er i hvert fald værd at prøve.

 

3. De sunde olie (kokosolie/olivenolie/hørfrø/avokado og cannabis olie)

 

I afsnittet om intermitterende faste forklarede jeg hvordan fedt fornyer og styrker hjerneceller. Som en del af faste programmet er det vigtigt at spise fedtrig kost, således at kroppen overgår i ketose tilstand, hvor cellerne bliver stærkere og mere modstandsdygtige. I den nedenstående artikel kan I læse om forskning om fedt og hjernen:

http://videnskab.dk/krop-sundhed/fedtrig-kost-bremser-aldring-af-hjernen

 

Kokos/oliven/hørfrå/avokado olie

Forskning viser at sunde olie bremser aldring af hjernen, stabiliserer myelinen omkring hjerneceller, gør dem stærkere om mere modstandsdygtige over for oxidativ stress (aldring process) . Jeg kan ikke sige, hvad disse olier gør ved min hjerne, men jeg kan med sikkerhed sige – disse olier bremser aldrig af min hud. Ligeså snart min krop omskifter til ketose tilstand, kan jeg omgående se effekt på mit ansigt i form af pænere, yngre og glansfuld hud. Håber så sandelig, at lignede forbedringer sker i min stakkels sklerose ramte hjerne.

 

Cannabis olie

Forskning på både nationale og internationale niveau har gang på gang vist, at cannabis olie bremser udvikling af sclerose. Cannabinoider har gavnlige effekter mod sklerose, fordi de lægger en dæmper på immunforsvaret, som er overaktiveret hos sklerose patienter. Jeg begyndte, at bruge Cannabis olie (cbd olie) for to år siden, fordi jeg havde slemme spasmer om natten, der påvirkede mit nettesøvn, og energiniveau om dagen. Cannabis olie virkede efter et par dage, spasmer blev væsentlig mindre. Jeg kan ærlig side, at cannabis olie var i høj grad været en af det afgørende faktorer der hjalp mig med at genfinde håb og styrke til at kæmpe videre mod denne grimme sygdom.

 

http://videnskab.dk/krop-sundhed/cannabis-kan-draebe-kraeftceller-og-bremse-sklerose

 

4. Vitamin-kosttilsud (D-vitamin, Alfa liponsyre, Biotin)

I hverdagen bruger jeg ikke meget kosttilskud, da jeg spiser sund og varieret. I denne protokol vil jeg spise kun en gang daglig, et måltid propfuld med vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer. Jeg vil alligevel supplere det med høje dosis d-vitamin, alfa liponsyre og biotin, da der er forskning der viser gavnlig effekt af disse kosttilskudsprodukter på Multiple Sklerose.

 

D-vitamin

Sclerose sygdom er ret sjældent i varme lande, hvor mennesker får naturlig D-vitamin gennem sollys. Nye undersøgelser i Norge viser, at flere indvandrere sydfra får sclerose, når de flytter herop - og det skyldes blandt andet, at de får mindre sollys. I Danmark er tendensen den samme. Jeg er vist en af dem, da jeg, efter 15 år i Danmark, har udviklet sclerose. Derfor har jeg valgt at få høj dosis d-vitamin (100 ng) i vinterhalvåret og lav dosis om sommeren. Desuden bruger jeg alt min ferie på at rejse i mit hjemland eller andre varme lande for at få så meget sol som muligt. Jeg vil her ikke gå i dybten med forskning omkring d-vitamin og Multiple Sclerose, da de fleste har hørt eller læst om det.

Alfa-liponsyre

Alfta-liponsyre har stærk evne til at neutralisere den skadelige virkning af iltningsbelastning i hjernen og resten af kroppen og på den måde kan forebygge skader fra frie radikaler. Undersøgelser viser, alfa-liposyre har gavnlig effekt på en lang række sygdomme, herunder diabetes, knogleskørhed, overvagt, migrene mm.

 

Alfa-liponsyre og hjernen

Liponsyre kan meget let passere gennem hjernen-blod barrieren og nå til alle dele af det central nervesystem. Forsøg har vist, at liponsyre reducerer hjerneskader efter en hjerneblødning, og at de dyr, der får liponsyre, har en overlevelsesrate, der er tre gange så høj som de dyr, der ikke fik. Liponsyrens evne til at beskytte og fremme en sund nervefunktion kan skyldes dets evne til at regenerere antioxidanten glutathion, som ofte i signifikant grad fjernes ved iltningsbelastning i forbindelse med hjerne-/karlidelser som hjerneblødning. Der er desværre ikke lavet nogle forsøg på mennesker.

 

Alfa-liponsyre og Multiple sclerose

Foreløbige resultater af forskning i USA tyder på, at liponsyre kan være nyttig for multipel sclerose patienter. En "meget lovende pilotundersøgelse", præsenteret sidste år på American Academy of Neurology møde i Canada, har vist at Lipoic syre virker nervebeskyttende på patienter med sekundær progressiv dissemineret sklerose (MS).

 

Patienterne fik 1200 mg liponsyre om dagen i løbet af to år. Resultaterne var:

- en væsentlig reduktion i hele hjerneatrofi

- positiv effekt på gang hastighed og reduktion i fald

- stor sikkerhed og ingen bivirkninger

 

Læs mere om undersøgelsen i følgende artikel

http://www.ms-uk.org/apr18

 

Jeg tager høje dosis af alfa-liponsyre 1200 ml per dag sammen med min morgenmad. Det er for tidligt at sige om den har en positiv effekt på mig, men jeg har store forventninger.

 

Biotin

En fransk farmaceutisk firmer May Day er ved at udvikle et nyt middel mod progressiv sclerose (primær og sekundær) under navnet MD1003 (et høj-dosis biotin- præparat) Biotin eller B-8 forekommer naturligt i kroppen som et B-vitamin, der indgår i flere stofskifte-reaktioner. May Dags forskning viser 13 % af 105 patienter viste en forbedring i fysiske funktioner efter et års behandling. Og de fleste patienter viste stagnation i sygdomsprogression. De fik 100 mg biotin 3 gange daglig.

Du kan læse om denne forskning på nedenstående artikel:

 

https://scleroseforeningen.dk/nyhed/biotin-mod-progressiv-sclerose

 

Jeg har valgt at tage en normal dosis biotin, som sælges som kosttilskud på apoteker, fordi biotin forbedrer optagelse af alfa-liponsyre i kroppen. Det kræver lidt mere overbevisende forskning, helst fra uafhængige forskere (og ikke farmaceutiske firmer med økonomisk profit som deres primære mål) for at overbevise mig at begynde med høje doser af biotin.

 

Ja, det er det. Min protokol, min vej til helbredelse, min vej til et bedre liv.

Det må lyde svært og uoverskueligt for mange, at ændre sine spise venner i den grad som beskrevet i det ovenstående tekst. Men det er vigtig for mig, at jeg overtager kontrol over min krop og min sundhed og ikke bare overlade ansvar til neurologer og farmaceutisk industri. Allerede nu føler mig fast besluttet at gennemføre 21 -dages fasteprogram med spirende glade og håb, at jeg snart vil opleve forbedringer i mit helbred. I vil snart høre fra mig.....

 

 

 

Mirela

 

Copyright © 2018 helsesvampe.dk

 

 

Formålet med denne webside er at informere om den viden, der findes om medicinske svampe. Hvordan denne viden anvendes er op til den enkelte. Vi kan ikke holdes ansvarlig for tab eller skader, som påstås at stamme fra informationer eller forslag fra denne webside.