Medicinske svampe som kosttilskud

Follow us:

Medicinske svampe som kosttilskud?

At inddrage svampe i sin hverdagskost vil bidrage til ens sundhed pga. lavt fedindhold, højt fiberindhold, vitaminer, mineraler og andre sunde stoffer. Dog er der de færreste af os der vil spise svampe hver dag.

I de sidste 10 år er man derfor begyndt at producere medicinske svampe kosttilskud, som man nemt kan indtage flere gange om dagen.

Når man vælger svampe som kosttilskud skal man være opmærksom på følgende:

Cellevæggene i medicinske svampe består af et stof kaldet "chitin”, en ekstremt hårdt cellulose -lignende struktur, der ligner hummer skaller.

Polysacchariderne og andre medicinsk aktive stoffer er fanget under disse cellevægge og er utilgængelige for vores kroppe. Disse vægge kan kun brydes ved høje temperaturer.

Høj temperatur øger svampenes bio-tilgængelighed, dvs. evnen til at blive absorberet og udnyttet af kroppen.

 

 

For at opnå svampenes terapeutiske virkning og øge deres biotilgængelighed er det vigtigt, at vælge produkter, hvor svampene har været udsat for varme (hot water ekstrakt) - ellers er de ufordøjelige for de fleste mennesker.

Forskning viser også at biotilgængelighed øges betydeligt ved indtagelse af vitamin C. Derfor bliver det ofte anbefalet af ernæringseksperter, at vitamin C og svampe kosttilskuddet indtages samtidigt - 30 minutter før et måltid. (1)

 

De tre mest almindelige måder at øge svampenes biotilgængelighed er som en te afkog , en varmtvands ekstrakt eller ethanol ekstrakt. Varmt vand har evnen til at udtrække polyssacharider ud af svampenes cellevægge.

Derimod udtrækker ethanol ekstrakt triterpener. Hvis man blander varmt vand ekstrakt med ethanoludtræk får man en dobbelt ekstrakt, som indeholder både polyssacharides og triterpenes. Denne blanding gør ekstraktet mere potent og mere effektiv til behandling af en bredere vifte af lidelser.

Forskellige firmer sælger svampekosttilskud og ikke alle foretager varmebehandling af svampemateriale, hvilket vil sige at deres produkter er ubrugelige hvad det angår deres medicinske virkning. Man kan forvente de sundhedsmæssige fordele, kun hvis kosttilskuddet indeholder hot water og/eller alkohol svampeekstrakt.

 

 

 

 

1.”Medicinal Mushrooms- The Essential Guide”, Martin Powell, s. 11

 

 

Formålet med denne webside er at informere om den viden, der findes om medicinske svampe. Hvordan denne viden anvendes er op til den enkelte. Vi kan ikke holdes ansvarlig for tab eller skader, som påstås at stamme fra informationer eller forslag fra denne webside.

 

 

Copyright © 2018 helsesvampe.dk