Medicinske svampe i naturen

Follow us:

Medicinske svampe i naturen

Der findes mange medicinske svampe i de danske skove, bl.a. Turkey Tail, Chaga og Almond Mushroom som er beskrevet under Medicinske svampearter.

De kan findes hele året rundt, men højsæsonen er i september og oktober. Svampe er naturens skatte, der gemmer på et væld af vitaminer, mineraler, mættende proteiner og, som nævnt ovenfor, masser af medicinske forbindelser.

Man kan selv samle medicinske svampe og man kan også selv lave hot water ekstrakt eller alkohol ekstrakt for at frigøre svampenes medicinske forbindelser.

 

Men man skal være opmærksom på følgende:

 

1.Svampe skal indsamles i et rent miljø. Dette betyder, at nogle svampearter er i stand til at akkumulere tungmetaller eller andre forurenende stoffer fra underlag, som de vokser på eller fra det omgivende miljø.

 

2.Det er vigtigt at svampe er korrekt identificerede. Nogle medicinske svampearter kan let fejlidentificeres og forveksles med lignende svampe uden terapeutiske egenskaber eller i det værste fald med giftige svampe. For at undgå dette anbefales at tage af sted med en kyndig svampekender.

 

3.Man skal ikke holde indsamlede svampe i plastikposer, da det skaber grobund for bakterier og skimmelsvamp.

 

 

Varmvands ekstrakt

 

Denne procedure blev udbredt i årtusinder i traditionel kinesisk medicin og gav de bedste resultater i behandling af forskellige former for sygdomme.

Den lange kogeproces af svampe har evnen til at udtrække de såkaldte polyssacharides ud af svampens cellevæg. Polyssacharides er nogle af de mest potente forbindelser i svampene.

 

1. Tag en gryde og hæld i 500 ml vand

2. Tilføj svampe der er skåret i tynde skiver 100 g

3. Lad indholdet i gryden til at simre i 3 timer

4. Efter ekstraktet er blevet afkølet, hæld det i mørkfarvede flasker

5. Ekstraktet skal gemmes i køleskabet

 

 

Alkohol ekstrakt

 

Denne type ekstraktionsprocedure fokuserer på triterpener. For at lave alkohol ekstrakt er det bedst at bruge vodka eller andre klare spiritus.

 

1.Tag en krukke og fyld den med svampe

2. Tilsæt alkohol

3. Forsegl krukken og hold det i 2 uger i et varmt område væk fra direkte sollys

5. Ryst krukken hver dag

6. Filtrer indholdet i krukken og hæld det i mørke farvede flasker

7. Flaskerne skal gemmes i køleskabet.

 

 

Formålet med denne webside er at informere om den viden, der findes om medicinske svampe. Hvordan denne viden anvendes er op til den enkelte. Vi kan ikke holdes ansvarlig for tab eller skader, som påstås at stamme fra informationer eller forslag fra denne webside.

 

 

Copyright © 2018 helsesvampe.dk