Coriolus

Follow us:

Coriolus - Turkey Tail

(Coriolus versicolor) - Læderporesvamp.

Turkey tail (Coriolus versicolor) kaldes på dansk broget læderporesvamp. Denne svamp regnes for at være udbredt over hele verden. I Danmark hører den til de almindeligste poresvampe og kan findes overalt. På grund af sin dekorative udseende, er den meget eftertragtet til juledekorationer.

 

De færreste mennesker i Danmark er klar over broget lædersvampens imponerende medicinske egenskaber. Flere forskningsundersøgelser har vist, at denne svamp kan bruges til forebyggelse og behandling af kræft og at den er et godt supplement til behandling af forskellige kroniske virusinfektioner. For nylig har forskere begyndt at isolere og identificere stoffer i Turkie Tail, der kan virke som lægemidler. To af disse stoffer er polysaccharid peptid (PSP) og polysaccharid krestin (PSK)

 

 

Sundhedsmæssige virkninger

 

Kræft

Over 40 forsknings forsøg i Japan og USA bekræfter mage fordele ved anvendelsen af Turkey Tail som supplement til behandlingen af flere forskellige kraftformer, herunder bryst, mavesæk, tyktarm, lunge, spiserørs, næse og bihule kraft.

 

I Japan bliver Turkey Tail ekstrakt anvendt sideløbende med standard kræft behandling med stor succes. Der bliver rapporteret om svampens gavnlige virkning i form af reduktion af bivirkningerne ved kemoterapi samt øget overlevelsesrate.(1)(2)

 

Anti-viral effekt

På grund af dens imponerende evne til at støtte kroppens immunforsvar, betragtes Turkey Tail som en fremragende supplement til mennesker, der døjer med kroniske virusinfektioner.

En meget udbredt virus infektion i Danmark og resten af verden er Herpes Simplex.

Kliniske undersøgelser har vist at Turkey Tail nedbringer frekvens og styrke af herpes udbud.(3)

 

Bivirkninger

Der er ingen kendte bivirkninger. Dog bør man ikke tage Turkey Tail, hvis man tager immunnedsættende medicin som man bruger efter organtransplantation.

Den blodsukkersænkende virkning kan forårsage træthed hos diabetikere. I disse tilfælde anbefales det, at indtage Turkey Tail med sukkerholdige væsker, der kan neutralisere denne virkning.

 

 

 

 

 

1.”Coriolus vesicolor”; Detailed Scientific Review; MD Anderson Cancer Center

2.”Efficacy of Yun Zhi (Coriolus versicolor) on survival in cancer patients: systematic review and meta-analysis”; Eliza W.L., Fai C.K., Chung L.P.; Recant Pat Inflammatory Allergy Drug Discovery, 2012 Jan; 6 (1);78-87

3.”Coriolus”; Monroe J. J Integrative Medicine; 2004;8: 101-108

 

 

Formålet med denne webside er at informere om den viden, der findes om medicinske svampe. Hvordan denne viden anvendes er op til den enkelte. Vi kan ikke holdes ansvarlig for tab eller skader, som påstås at stamme fra informationer eller forslag fra denne webside.

 

 

Copyright © 2018 helsesvampe.dk