Astma

Follow us:

Medicinske svampe og Astma

Astma udvikles ofte efter, at man bliver udsat for noget, der irriterer bronkierne som for eksempel pollen, støvmider, dyreskæl, mug og nogle fødevarer. Astma patienter plages af gentagne anfald af åndenød, hoste, trykken i brystet eller hvæsende/pibende vejrtrækning. Medicinske svampe der kan være gavnlige for astmapatienter er Cordyceps og Reishi.

 

En studie fra USA der involverer 50 astmapatienter rapporterer 81.3 procent symptomreduktion ved indtagelse ad Cordyceps inden for gennemsnitligt 5 dage. Cordyceps synes at virke ved at forbedre iltningen af lungevævet og reducere inflammationer, men yderligere undersøgelse for at bestemme dens effektivt hos mennesker er nødvendige.(1)

 

Reishi svamp der har antiinflammatoriske, immunomodulerende og antiallergiske virkninger og forskning viser, at den også kan afhjælpe astma symptomer.

 

 

 

 

1.”Medicinal Value of the Caterpillar Fungi Species of the Genus Cordyceps - A Review”, John Holliday* & Matt Cleaver; International Journal of Medicinal Mushrooms, 10(3):219–234 (2008)

 

 

Formålet med denne webside er at informere om den viden, der findes om medicinske svampe. Hvordan denne viden anvendes er op til den enkelte. Vi kan ikke holdes ansvarlig for tab eller skader, som påstås at stamme fra informationer eller forslag fra denne webside.

 

 

Copyright © 2018 helsesvampe.dk