Hjertekar sygdomme

Follow us:

Medicinske svampe og hjertekar sygdomme

Hjertekarsygdomme er en samlebetegnelse for alle de sygdomme, der involverer hjertet samt pulsårerne og blodårerne.

Disse sygdomme forårsages af arteriosklerose (kaldes også åreforsnævring eller åreforkalkning). Den underliggende årsag til arteriosklerose er, at fedt og plak aflejres på indersiden af blodårerne, hvilket gør dem mere snævre og resulterer i et mindsket blodgennemløb.

Dette bevirker, at de områder af kroppen der forsynes af blod og ilt fra den forsnævrede blodåre, kommer til at mangle ilt, hvilket f.eks. kan medføre blodpropper eller hjertekramper.

 

Medicinske svampe der afhjælper arteriosklerose er snow fangue og reishi. Disse svampe støtter den kardiovaskulær sundhed på grund af sine antioxidative, antiinflamatoriske, antikøligulernede og kolesterolnedsænkende egenskaber.

 

Reishi

Reishi har traditionelt været brugt til behandling af hjertekarsygdomme pga. dens evne til at sænke kolesterol og blodtryk samt fortynde blodet.

Kliniske forsøg med hjertepatienter fra Kina rapporterer om forbedringer i patienternes EKG, brystsmerter og forpustethed.

Desuden viser flere kliniske forsøg, at Reishi svampe kan forbedre fordelingen og assimilation af kulhydrater og fedtsyrer i kroppen, som igen kan mindske risikofaktorer forbundet med hjertekarsygdomme.(1)

 

Snow Fungus

Snow Fungus bruges daglig i Japan som kosttilskud for at forebygge åreforkalkning og støtte kardiovaskulære system som helhed ved at:

 

-beskytte endotelceller (celler der dækker blodkarrenes inderside)

-forbygge blodpropper og forbedrer cirkulation

-sænke kolesterol og øger kølagulationstid (2)

 

 

1. A phase I/II study of ling zhi mushroom Ganoderma lucidum extract in patients with coronary heart disease” Gao Y., Cheng G., Dai x.; International Jurnal of Medical Mushrooms 2004: 6(4)

2. ”Research advances in primary biological effects of Tremella polysaccharides” Chen FF, Cai DL.

 

Formålet med denne webside er at informere om den viden, der findes om medicinske svampe. Hvordan denne viden anvendes er op til den enkelte. Vi kan ikke holdes ansvarlig for tab eller skader, som påstås at stamme fra informationer eller forslag fra denne webside.

 

 

Copyright © 2018 helsesvampe.dk