Multiple Sclerose

Follow us:

Medicinske svampe og Multiple Sclerose

Multiple Sclerose er en kronisk, uhelbredelig neurologisk sygdom, hvor cellernes mylelin bliver beskadiget, hvilket ofte fører til en række symptomer, nedsat førlighed, dårlig syn, lammelser og koordinations vanskeligheder.

 

Multipel sklerose er betragtet i lægevidensskab som en autoimmun sygdom. Det betyder, at kroppens immunforsvar angriber de isolerende myelinskader i nervecellerne, som bliver betændte (inflammerede).

 

Til sidst ødelægges nervecellernes myelinskader, de demyeliniseres, forskellige steder i centralnervesystemet. Denne ødelæggende proces hæmmer neuroner i at sende effektive nervesignaler. Signalerne bliver langsomme, forkludrede eller blokerede, og det er grunden til, at symptomer på multipel sklerose opstår.

 

 

Lions Mane

Medicinsk svamp der kan være gavnlig for patienter, der lIder af denne sygdom er Lions Mane på grund af dens evne til at stimulerer NGF.

Nerv Grow Factor(NGF) et protein, som er vigtigt for vækst, vedligeholdelse, overlevelse samt regeneration af nerveceller. Det er blevet bevist i et laboratorie forsøg, at Lions Mane også kan fremme produktionen af myelin og reparation af myelinskader, der er påvirket af sygdommen. (1)

 

Reishi

En anden svamp der kan være gavnlig for MS patienter er Reishi, på grund af sine immunomodulerende og anti Inflammatoriske egenskaber.

 

SnowFungus

SnowFungus polysaccharider fremmer nervevækst i hjernen og beskytter hjerneceller mod oxidativ stress. Disse egenskaber indikerer potentialet for anvendelse af denne svampe ved behandling af neurologiske skader ved Multiple Sklerose.

 

(1)”Exploring the role of nerve growth factor in multiple sclerosis: implications in myelin repair.” . CNS & Neurological Disorders Drug Targets 2013 Dec; 12(8): 1242-56

 

(1)”Exploring the role of nerve growth factor in multiple sclerosis: implications in myelin repair.” . CNS & Neurological Disorders Drug Targets 2013 Dec; 12(8): 1242-56

 

Formålet med denne webside er at informere om den viden, der findes om medicinske svampe. Hvordan denne viden anvendes er op til den enkelte. Vi kan ikke holdes ansvarlig for tab eller skader, som påstås at stamme fra informationer eller forslag fra denne webside.

 

 

Copyright © 2018 helsesvampe.dk