Kraft

Follow us:

Medicinske svampe og kraft

Kræftens Bekæmpelse skriver på sin hjemmeside, at forskningen på verdensplan tyder på, at de aktive stoffer fra svampe har størst effekt som et middel til at lindre bivirkninger ved kemoterapi og strålebehandling.

I Kina, Japan og New Zealand arbejder man med lovende forsøg, hvor kraftpatienter bliver behandlet med udtræk af svampe i stedet for kemoterapi. Når man søger efter ”medical mushrooms and cancer” kommer der utallige videnskabelige artikler, der alle fremhaver de positive resultater af forskningen. Meget tyder på, at medicinske svampe kan blive et nyt og godt våben mod kraft.

 

Også i Danmark er man begyndt at forske på dette område med lovende resultater. Et forsøg på Klinisk mikrobiologisk afdeling ved Rigshospital viser, at celler fra leukæmi, bryst- og prostatakræft dør eller vokser meget langsommere, når svampeekstrakterne fra nogle svampe bliver tilsat.

 

Der er bl.a. over 20 spiselige svampe, som har vist en stærk virkning mod kræft. Det viser sig, at de vilde svampe har en mere kraftig kræfthæmmende effekt end de almindeligt dyrkede svampe. Man har endnu ikke kunne identificere alle de aktive stoffer, som bekæmper kræften, men forskerene arbejder på at isolere stofferne i svampene og undersøger deres kemiske sammensætning med henblik på at fremstille et kemisk lægemiddel til cancerbehandling. (1)

 

Det tager som regel mindst ti år at få godkendt nye lægemidler fra de aktive stoffer, som bliver isoleret fra svampene eller planterne. Hvis man ikke har tid og tålmodighed til at vente på denne godkendelse, kan man gå ud i de danske skove for selv at samle medicinske svampe.

 

 

Man kan også købe svampe kosttilskud. Forskningsgruppen fra ovennævnte forsøg anbefaler ti arter danske spiselige svampe, som har antikræft aktivitet:

 

1. Østershat (pleurotus ostreatus)

2. Gul fløjlsfod (flammulina velutipes) (kinesisk: jinzengu, japansk: enokitake)

3. Tragthat (pseudoclitocybe cyathiformis)

4. Kæmpeporesvamp (meripilus giganteus)

5. Koralpigsvamp (hericium coralloides)

6. Dugget rørhat (boletus pruinatus)

7. Rødmende fluesvamp (amanita rubescens)

8. Spiselig rørhat, Karl Johan (boletus chrysenteron (edulis))

9. Rødsprukken rødhat (boletus pascuus ( chrysenteron))

10. Parykblækhat (coprinus comatus)

 

Ud fra min egen litteratur gennemgang af udenlandsk forskning af medicinske svampe og kræft, kan jeg tilføje følgende svampe:

 

1.Turkie Tail (coriolus versicolor),

2.Chaga (inontus obliquus),

3.Almond Mushroom (agaricus blazei murrili),

4.Cordyceps (cordyceps species),

5.Maitake (grifola frondosa),

6.Mesima (phellinus linteus),

7.Reishi (ganoderma lucidum),

8.Shiitake (lentinula edodes) og

9.Snow Fungus (tremella fuciformis)

 

 

Nogle af de ovennævnte svampe kan man også finde i de danske skove og alle kan man købe i form af kosttilskud.

 

 

 

Se det inspirerende klip men Poul Stetmand på vores blog.

 

Men husk, for at få de medicinske forbindelser ansvarlige for de sundhedsmæssige fordele ud af svampene, er det ikke nok at spise dem i salat eller andre kolde retter.

 

I forskning undersøgelser, der viser svampenes kræftbekæmpende virkning, bliver der brugt varm vand ekstrakt. Dette vil sige, at hvis man indsamler svampe for at få den medicinske effekt, er man nød til at koge dem i flere timer eller lave alkohol ekstrat.

 

(se Medicinske svampe i naturen).

 

1.”På svampejagt efter kræftmedicin”, Ming Chen, Pluk fra forskningen i Sønderjylland; oktober 2012 s. 1-4

 

Formålet med denne webside er at informere om den viden, der findes om medicinske svampe. Hvordan denne viden anvendes er op til den enkelte. Vi kan ikke holdes ansvarlig for tab eller skader, som påstås at stamme fra informationer eller forslag fra denne webside.

 

 

Copyright © 2018 helsesvampe.dk